TAROT & NUMEROLOGIE

ALGEMEEN

Naar de exacte oorsprong van de tarot & over hoe het in vredesnaam toch werkt, kunnen we alleen maar gissen. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat de tarot zoals we die nu kennen en gebruiken, te herleiden is naar de 15e eeuwse kunstenaar Bonifacio Bembo. Jarenlang werd de tarocchi voornamelijk gebruikt als een gokspel. Daar kwam in de 18e eeuw verandering in door de twee Franse heren, Court de Gébelin en Alphonse Constant. De eerste verklaarde dat de tarot een overblijfsel was van het Boek van Toth (de Egyptische God van de Magie) en de tweede legde een verband tussen de kaarten en de kabbala. Wat hier van waar is weten we niet, maar het zorgde er wel voor dat er de tarot steeds meer werd gezien en ingezet als een instrument voor zelfstudie, meditatie en een mogelijkheid om onszelf te ontwikkelen. De meeste moderne tarotspelen wijken niet veel af van het 15e eeuwse spel van 78 kaarten. Al is er hedendaags een enorme verscheidenheid aan afbeeldingen, men gaat bij elke versie uit van dezelfde grondgedachte. Het idee blijft dus hetzefde. In 1910 werd ‘de herziene tarot’ uitgegeven. Een samenwerking tussen de artieste Pamela Colman Smith en de mysticus A.E. Waite. Inmiddels is dit wereldwijd het meest gebruikte deck. Is dit dan het enige juiste deck? Zeer zeker niet, want Waite zelf baseerde zijn tarot op ‘de verlichting’ die HIJZELF persoonlijk had ervaren. Het is dus niet zo dat HIJ de waarheid in pacht had. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel het meest duidelijke en overzichtelijke deck om van te leren.

Hoe zit het dan met die getallen? De Maya’s, de Egyptenaren, de Chinezen of de Grieken, dit is slechts een kleine greep van al die beschavingen die een nummersysteem hanteerden voor inzicht en begrip van zichzelf en het universum. Het nummersysteem dat wij voornamelijk hanteren hier in het Westen, is dat van van de Griekse filosoof & wiskundige Pythagoras. Hij had het idee dat het gehele universum in getallen kon worden weergegeven, en met dat doel voor ogen creëerde hij een systeem dat later door andere Griekse filosofen weer verder is uitgebreid. Het is niet zo dat Pythagoras numerologie heeft uitgevonden, maar het zijn wel zijn theorieën die ervoor hebben gezorgd dat hij gezien wordt als de Vader van de Moderne Numerologie. Letterlijk vertaald betekent numerologie: Kennis der getallen. Het is een interpretatie van getallen zowel op het esotherische als symbolische vlak, waarbij er vanuit wordt gegaan dat ieder getal zijn eigen unieke trilling heeft net als klanken & letters en daarom ook specifieke krachten vertegenwoordigt.

De tarot en numerologie zijn twee aparte systemen die je uiteraard los van elkaar kunt inzetten. Echter, iedere tarotkaart is voorzien van een nummer en mij is gebleken dat de twee elkaar fantastisch complementeren waardoor ik ze niet meer los van elkaar kan zien.

CONSULTEN

Een eeuwenoude mystieke wijsheid in beeld weergegeven. Tarot is als een spiegel, de kaarten laten je zien wat er speelt op zowel het bewuste als onbewuste niveau. Ze geven daardoor inzicht in het gehele plaatje, en hierdoor duidelijk antwoord op de gestelde vraag.

Net als bij een handanalyse gaat het ook hier niet over toekomstvoorspellen. De kaarten kunnen je een mogelijke uitkomst laten zien, maar uiteindelijk is het aan JOU wat je er mee doet. Aangezien tarot & numerologie voor mij onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zal de numerologie ook meegenomen worden in het consult.

Praktische informatie:

  • duur van een consult is 1 tot 1,5 uur;
  • kosten: € 100,- inclusief BTW. Gelieve cash te voldoen.

CURSUS

Ben je benieuwd naar de eeuwenoude kennis & betekenis van de tarot & numerologie? Ben je bereid om je leven door een andere bril te bezien & te ervaren? Dan moet je hier zijn.
Een intensieve jaarcursus, waarbij je om de week les hebt en ook nog eens een dosis huiswerk meekrijgt die een hoop zelfonderzoek vergt. We behandelen de Grote Arcana, Kleine arcana, link met numerologie, diverse leggingssystemen en heel veel praktijkoefeningen. De groep is bewust klein waardoor de intensiteit & het persoonlijk delen wordt bevorderd. Ikzelf sta in het cursusjaar 7 dagen per week via whatsapp, voor vragen en leggingen tot je beschikking. Kortom geen standaard tarot cursus, maar eentje die je leven zal veranderen!

Praktische informatie:

  • duur: 1 jaar, 25 lessen (om de week les);
  • tijden 20:00 - 22:00 uur;
  • data in overleg met deelnemers;
  • maximaal 4 deelnemers per groep;
  • tarotdeck Rider Waite (zelf aan te schaffen);
  • locatie Deurloostraat 108, Amsterdam;
  • kosten € 1200,- (betaling in termijnen mogelijk).

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch voor het maken van een afspraak voor een consult of wanneer je je wilt opgeven voor de cursus Tarot & Numerologie.

Veiligheid | Algemene voorwaarden | Privacy | Joyce van Nispen 2018 © 

Naar boven